Eräänä päivänä selaillessani nettiä, osui silmääni sähköviulu, jonka ulkomuoto oli kovin kaukana edeltäjistään – malleista, joita eri valmistajat ovat markkinoille tuottaneet. En ollut koskaan ihastunut erityisesti sähköviuluihin assosioimaani nuhaiseen sivuääneen, etenkin matalilla kielillä soitettaessa. Lisäksi mikään malli ei ollut juurikaan puhutellut minua, saatika tuntunut kevyeltä tai riittävän helposti käsiteltävältä. KUITENKIN, Yamahalla oli yllätys minua varten. Törmätessäni virtuaalisurffaillessani tuoreeseen vuoden 2016 malliin, olin äimänä. Ensin siitä tuli mieleen design-koru, toiseksi antiikin lyyra! Ja kun pääsin kuulemaan ääninäytteen, en ollut uskoa korviani. Sointi jäljittelee upeasti luonnollista akustista viulua, ja antaa samalla mahdollisuuden äänen loputtomaan muunteluun. YEV104 tuli ja vei sydämeni. Viikon päästä se oli soittohuoneeni pöydällä. 🙂

Valmistelen nyt YEV104-set-uppia syksyn esityksiin, joista pian lisätietoa konserttikalenterissani. Kommentoi ja kysele, jos haluat tietää enemmän soittimestani. Itse sain ostokseni tehtyä F-Musiikki Oy:n Kaisaniemen liikkeessä, huippuammattimaisen opastuksen kera. 🙂 Let’s Rock, it’s YEV104-time!

Mervi Violin with YEV104 Pic: Jussi Partanen/Kuubi Fix: Tanja/UNIQUE5 Asu: Outi Les Pyy

Mervi Violin with YEV104
Pic: Jussi Partanen/Kuubi
Fix: Tanja/UNIQUE5
Asu: Outi Les Pyy

Muusikolle on joskus haasteellista löytää omaan imagoonsa ja teknisiin tarpeisiinsa sopiva instrumentti – vaikka ominaisuudet olisivat kohdallaan ja malli saattaa tuntua käteen jokseenkin sopivalta, tarvitaan vielä se jokin X-faktor, joka viimeistelee hankintapäätöksen. Fiilis, joka saa sanomaan: “Tämä on minun.”