Mervi & Virva Celebrating Finland 100 years

Monivuotinen yhteistyömme Virva Garamin kanssa kulminoitui v. 2017 upeaan albuminjulkaisuun, jota juhlistimme kahden konsertin voimin: Unkarin Kulttuuri- ja Tiedekeskuksessa 21.9. ja Karjala-talolla 29.9. Vastaanotto oli lämmin ja innostunut, unkarilais- ja suomalaispainotteinen teemamme tavoitti selkeästi kohdeyleisönsä. Yleisöä saapui paikalle jopa ulkomailta. Albumin raidat sisälsivät osin myös omia sovituksiamme – mm. Muistathan kai (säv. Emmerich Kálmán) ja Yö merenrannalla (säv. Heino Kaski).
Lähiaikojen suunnitelmissa on DVD-julkaisu jostakin albumillamme olevista raidoista, saapa nähdä mikä kappale saa audiovisuaalisen toteutuksen!Cooperating with F-music / Yhteistyötä F-musiikin kanssa

Kiinnostuin sähköisen viulun keinovaroista v. 2016. En kuitenkaan silloin tiennyt, mistä lähteä liikkeelle, mutta kriteerini sähköviulun ominaisuuksiin olivat siitä huolimatta melko korkealla. Onneksi F-musiikista löytyi juuri oikea soitin, tuotetuki ja erittäin asiantunteva opastus lisälaitteiden hankintaan, niin vältyin ostamasta viulua silmät ummessa verkosta. Yamahan samana vuonna lanseerattu YEV104/YEV105 oli kuin minulle tehty teknisten ja visuaalisten avujensa puolesta. Kokeilussa meni muutama päivä, eikä minun tarvinnut sitoutua ostamiseen kokeillakseni soitinta aidossa studioympäristössä omien taustanauhojeni kera. Multiefekti, johon päädyin viulun ohella – Rolandin GT-100 – on avannut ovet loputtoman muuntelun ja sävymaalailun kiehtovaan maailmaan. Voin halutessani jäljitellä sellon, sähkökitaran tai vaikkapa itämaisen erhun soundia!